Carbon Laser Peeling

Wat is Carbon Laser Peeling?

Éen van de modernste technieken op het gebied van huidverbetering.

Een goed alternatief voor chemische peelings die pijnlijk kunnen zijn en/of risico’s met zich meebrengen. Carbon Laser Peeling is een proces die lasertechnologie en medische actieve kool poeder (carbon) combineert. Er wordt een laag carbon mengsel, welke verrijkt is met vitaminen en mineralen, op de huid aangebracht. Deze bevat carbon deeltjes die de sleutelrol vervullen in de behandeling. Ze zijn zo klein dat ze alle poriën, oneffenheden en evt gaten doordringen.

De carbon deeltjes zetten laser=licht energie om in warmte en verdampen ogenblikkelijk. Tijdens deze vernietiging nemen ze de oude huidlagen en onzuiverheden mee. Door combinatie van de laser en de medische koolstof is dit een uitstekend zuiveringsproces voor die reiniging.

CLP is effectief in het beheersen van talg afscheiding, anti-ontsteking, bij verkleuring van de huid, ouderdomsvlekken en verkleining van de poriën. CLP is ook een effectieve methode voor verjonging en anti-ging. CLP heeft een veel dieper bereik dan een gewone peeling. Door de absorptie van het laserlicht welke door de huidlaag en het vermaal collageen niveau doordringt, wordt de huidtextuur gestimuleerd waardoor de huid verstevigt. Het kan prima gecombineerd worden na een Botox en/of Filler behandeling mits er minimaal 2 weken tussen zit. Wel kan je 24-48 uur na een peeling een Botox of Filler behandeling ondergaan. Mits de roodheid van een peeling volledig is weggetrokken.

Tevens heeft deze behandeling een positieve uitwerking op een eventuele ongelijkmatige teint, fijne littekens en gepigmenteerde huidaandoeningen. CLP is zeer geschikt bij de (actieve) acne huid. Door de combinatie van carbon mengsel, het speciale filter en het laserlicht, worden de ingesloten bacteriën welke acne veroorzaken, uitgedroogd. Indien er littekens door acne zijn ontstaan, zal men hier ook een verbetering door krijgen.

Een behandeling bestaat uit een diepe reiniging, het opbrengen van het carbon mengsel. Dit moet even intrekken totdat het is opgedroogd. Door de laser wordt carbon omgezet in warmte, waardoor het verdampt. Door deze werking neemt het de dode huidcellen en onzuiverheden mee. Deze afschilfering zorgt voor verstrakking en zuivering van de huid. De huid wordt hierna nogmaals gereinigd waarna de behandeling wordt afgesloten met een herstellend en hydraterende crème.