Wat is Botox?

Botox is een botuline toxine die spieren ontspant. Deze spieren veroorzaken mimische rimpels, zgn. frons rimpels. Het effect is na een paar dagen goed te zien en blijft circa drie tot vier maanden zichtbaar. Hierna is opnieuw een behandeling nodig. De behandeling is veilig, pijnloos en snel.

Na de behandeling

Na de behandeling is het belangrijk om niet direct te gaan liggen of het behandelde gebied te masseren. Ook is het niet verstandig om dezelfde dag of de dag er na te gaan sporten of een bezoek te brengen aan de sauna of zonnebank. Het is ook beter om de zon een paar dagen te vermijden. Zon en warmte breekt Botox af! Botox heeft even de tijd nodig zichzelf in de spier te nestelen

Overige indicaties

Botox wordt ook toegepast bij migraine behandeling en bij de behandeling van tandenknarsen en overmatig transpireren. Bij de laatstgenoemde indicatie werkt Botox niet op de spieren maar op de zweetklieren in.

Overmatige transpiratie

Botox blokkeert de zenuwen in de huid die je zweetklieren prikkelen, waardoor de klieren minder of helemaal geen zweet meer produceren. Bij ongeveer 90 procent van de mensen met overmatige transpiratie werkt botox goed. Het is vooral effectief onder de oksels en daar doet zo’n injectie ook niet zo veel pijn. Behandeling van de voeten en handen is mogelijk, maar gevoelig. De behandelingen kunnen uiteraard verdoofd worden met speciale zalf.

Bro-tox

Steeds meer mannen ondergaan een behandeling met botox. Denk aan het wegnemen van een flinke frons rimpel, het behandelen van kraaienpootjes, verminderen van diepe voorhoofdrimpels of om mondhoeken een lift te geven. De laatste jaren zien we een forse stijging in het aantal boekingen door mannen.

Is een bo-tox behandeling bij mannen anders dan bij vrouwen?

Dat is zeker zo. Mannen hebben een andere huidstructuur, anatomie, spieropbouw dan vrouwen. Aangezien de spieropbouw bij mannen sterker is zal een man een hogere dosis nodig hebben.